Csoporttársi feladatok pontozása

A pontozás megkönnyítése érdekében egy-egy csoporttársi feladat egy sor értékelési "elemre" van felosztva. A feladat az egyes elemeknek valamely konkrét szempontjára vonatkozik. Az értékelés fajtájától függően az alábbi teendőket hajtsa végre:

  1. A megfelelő gombra kattintva vagy a legördülő menüből a megfelelő számot kiválasztva adjon meg egy pontszámot.
  2. A Visszajelzés mezőben fűzzünk magyarázatot az adott pontszámhoz. Ha úgy véli, hogy az indok egyértelmű, hagyja a szövegmezőt üresen. Ne feledje, hogy a tanár megtekintheti az értékelését és magyarázatot kérhet az adott pontszámmal kapcsolatosan, ha nem szerepel mellette magyarázat.

Másfajta értékeléseknél azt kell megállapítani, hogy bizonyos tételek megvannak-e, vagy hiányoznak, ismét mások esetén ki kell választani, hogy melyik megállapítás illik a legjobban az adott munkára. Mindkét feladatnál a pontokat igazíthatja igényeinek megfelelően.

Ezen az űrlapon az utolsó mezőben általános megjegyzést fűzhet a munkához. Ebben kell az értékelést megindokolni. Az értékelés legyen udvarias és lehetőség szerint konstruktív. Az értékelés megjelenik azon tanuló előtt, aki az adott munkát készítette.

Csak korlátozott idő, általában egy fél óra áll rendelkezésére arra, hogy módosítson a pontokon vagy a megjegyzéseken. Ha ez az idő letelik, az a személy, akinek a munkáját értékelési, értesítést kap az értékelésről. Ebben a szakaszban megtekintheti az adott értékelést, de már nem módosíthat rajta.

Súgó fájlok mutatója